Starten av Black Sabbath

Heavy Metal 0 comments

Black Sabbath är ett heavy metal band från Storbritannien som bildades redan 1968 i Engelska Birmingham. I början på 70 talet var bandet ett av de mest framgångsrika och betraktas som en av pionjärerna inom metal. Led Zeppelin var före men betraktades mer som att de spelade bluesrock och Deep Purple bildades samma år men kom inte in på heavy metal förens året efter 1969. Bandet blev mycket kända för att de flörtade med det som betraktades som ockult i texterna och brukade även en hel del symboler som uppfattades som magiska.

2006 så invaldes Black Sabbath i Rock and Roll Hall of Fame och 2007 så åkte de ut på turne för att 2009 släppa ett nytt studioalbum. I dag har bandet sålt runt 70 miljoner album runt om i världen.

När bandet bildades 1968 i en förort till Birmingham som heter Aston så var inte namnet Black Sabbath utan Polka Tulk. Samma år byttes namnet till Earth, men då de fick redan på att namnet var taget av ett annat band från England så enades medlemmarna till slut om namnet Black Sabbath och har sedan dess burit detta.

Author david