Aerosmith – The Bad Boys from Boston

Heavy Metal 0 comments

1970 grundades ett av USA genom tidernas största rockband och kommer från Boston, namnet på bandet är Aerosmith. Bandet har sålt över 150 miljoner album runt om i världen, varav 66,5 miljoner i USA. Aerosmith har också rekord i antalet guld och platinacertifierade album och sedan 2001 introducerades i Rock and Roll Hall of Fame.

Bandet hamnar i rätt många genrer så som bluesrock, heavy metal, hårdrock och även glamrock och de hade sin riktiga storhetstid i mitten av sjuttiotalet och 1979 splittrades gruppen tack vare att medlemmarna hade stora drogproblem. Bandet hade en mycket bejublad comeback i mitten av 80 talet och släppte albumet Permanent Vacation som sedan följdes upp av albumen Pump och sedermera Get a Grip som hade stor succé och sedan dess har bandet hållit ihop och fortsatt med att släppa nya album. Bandet har stora hits med låtar som Dream On, Janie´s Got a Gun, Angel, Crazy, Cryin och Love in an Elevator. De kallas även The Bad Boys from Boston.

Första uppsättningen av bandmedlemmar i gruppen bestod av sångaren Steven Tyler som också spelade en del trummor, på elbas Tom Hamilton och på gitarr Joe Perry. I samhället Lake Sunapee fick i mitten på 60 talet Joe Perry och även Tom Hamilton syn på Steven Tyler som då uppträdde i en lada med sitt dåvarande band Chain Reaction, några år efter detta så splittrades Chain Reaction och då hade Tom och Joe startat ett lokalt band som då uppträdde i samma lada och av en slump som var Tyler där den kvällen och när bandet spelade låter Rattlesnake Shake så blev Tyler såld på gruppen och frågade om han fick vara med och resten är historia.

Author david