Sheffields Def Leppard

Heavy Metal 0 comments

En brittisk grupp som bildades i Sheffield i England 1977 är Def Leppard och är ett band som har sålt över 100 miljoner album runt om i världen. De som är originalmedlemmar är Joe Elliott som är sångare, Rick Savage som spelar elbas, Pete Willis och Steve Clark som båda spelar gitarr och så Tony Kenning som spelar trummor.

Från början hette bandet Atomic Mass men då de inte var nöjda med det namnet så byttes namnet till Deaf Leppard, men de tyckte inte stavningen kändes rockig så man ändrade stavningen till Def Leppard. Dock fick man en del kommentarer som var kritiska när man höll på att slå igenom i USA på just stavningen.

I slutet av 1978 så sparkades trummisen Kenning och tillfälligt tog man in Frank Noon som ersättare, för att senare ersättas av Rick Allen som då bara var 15 år gammal. År 1980 släpptes debutalbumet som hette On Through the Night och den mottogs väl sådär. 1987 så släpptes ett album vid namn Hysteria och det albumet har hittills sålts i över 20 miljoner exemplar och flera av låtarna från det albumet låg högt upp på topplistorna.

Author david